De voordelen van wasbare luiers

wasbare luiers

Wasbare luiers of wegwerpluiers. Het heeft allebei voor en nadelen. Maar weet je wat de voordelen precies zijn van luiers die je kan wassen? Het is goed om hier wat meer over te lezen want het heeft echt veel meer voordelen dan je nu misschien denkt.

Het is echt goedkoper

De aanschaf van uitwasbare luiers en alles wat erbij hoort zoals inleggers is wel even een behoorlijke investering. Maar als je dit echter vergelijkt met het kopen van wegwerpluiers tot je kindje echt zindelijk is scheelt dit enorm in de kosten. Bovendien helpt het ook om je kindje ook net wat eerder zindelijk te krijgen Wasbare luiers hebben hier een positieve invloed op. Ook daar haal je dan weer voordeel uit.

wasbare luiers

Veel beter voor het milieu

Met wegwerpluiers ontstaat er een hele grote afvalberg. Niet echt heel goed voor het milieu. Een voordeel van uitwasbare luiers is dat je deze heel vaak opnieuw kan gebruiken. Het wassen van de luiers is veel minder schadelijk voor het milieu. Bovendien zijn luiers die je kan wassen gemaakt van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld bamboe en katoen. Veel minder belastend voor het milieu dan de grondstoffen waar wegwerpluiers van worden gemaakt.

Altijd voldoende luiers in huis

Het gebruik van wegwerpluiers kan ervoor zorgen dat je op een gegeven moment op een leeg plek pakt. Dat je denkt dat je er nog voldoende luiers op voorraad liggen maar dat ze dan ineens op zijn. Je moet dan snel naar de winkel om nieuwe te halen. Met uitwasbare luiers heb je dit probleem niet. Je hebt altijd genoeg luiers in huis. Omdat de luiers die je kan wassen ook redelijk snel weer drogen zit je echt nooit zonder.

Beter voor het huidje van je baby

Bij wegwerpluiers weet je eigenlijk nooit goed waar ze precies van gemaakt worden. Bovendien kan het voorkomen dat je baby een geïrriteerde huid krijgt of een allergische reactie bij het gebruik van wegwerpluiers. Wellicht zitten er toch wat stoffen in waar de billetjes of eigenlijk de huid van je baby heel gevoelig op kan reageren. Met wasbare luiers komt dit probleem veel minder voor. Dit komt vooral omdat deze luiers gemaakt zijn van natuurlijk materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *