Het tofste idee voor een uitje met jouw klas!

gymzaal spelletjes

Wil je een uitje regelen voor de klas, zoals een schoolreisje of spel op Koningsdag, maar heb je geen idee wat je wilt doen? Er zijn genoeg spelideeën om te doen, maar je wilt natuurlijk wel het gaafste en origineelste uitje hebben. Wij vertellen jou hieronder het tofste idee voor een uitje met jouw klas!

Het leukste uitje

Het idee voor het allerleukste uitje is lasergamen. Bij lasergamen kan er namelijk met maximaal 4 groepen tegen elkaar gespeeld worden, wat erg handig is bij bijvoorbeeld grote klassen. Daarnaast doe je elkaar geen pijn, aangezien de laserguns met een laserstraal werken. Ook heb je meerdere levens, waardoor je niet meteen uit het spel bent en de spanning langer in het spel blijft. Door de obstakels in het spel, kunnen de kinderen niet zien of ze geraakt worden. Daardoor zullen ze een adrenalinekick van het spel krijgen, zeker als het in een donkere ruimte gespeeld wordt. Hierdoor zullen ze alles geven om de tegenstanders af te schieten. Het spel is daarnaast ook nog eens voor zowel jongens als meiden geschikt en kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Het spel kan je zo spannend mogelijk maken als je maar wilt, door bijvoorbeeld extra obstakels of een donkere ruimte. Met de lasergun kan je anderen tot wel 50 meter raken. Degene met de meeste punten heeft uiteindelijk gewonnen en krijgt een beloning.

Zo regel je het

Voor het regelen van lasergamen hoef je in principe niet veel te doen. Je huurt een voordelige lasergameset, waarbij je spelinstructies, versiersels en certificaten krijgt. Het eten en drinken zal je wel zelf moeten regelen en het tijdstip en de locatie. Je kan de lasergamesets ook voor meerdere dagen huren, als bijvoorbeeld een andere klas het ook wil spelen. Voor de locatie kan je denken aan een bos, de duinen, een park, het schoolplein, een klaslokaal of kantoorruimte. Ook zijn er op elke school wel van die leuke bekende gymzaal spelletjes, zoals apenkooien, trefbal, volleybal of hockey. Je kan er ook voor kiezen om lasergamen als gymzaal spel in de gymzaal te spelen, waar de obstakels eenvoudig neergezet kunnen worden. Sommige ruimtes hebben geen obstakels, waardoor je deze moet gaan huren. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een ruimte waar al obstakels staan of aanwezig zijn, zodat je ze kan neerzetten. Op scholen zijn er gelukkig altijd wel ruimtes waar obstakels aanwezig zijn en die je eenvoudig kan gebruiken. Als laatste regel je na afloop van het spel het retourneren van de lasergameset, wat zo gedaan is. Hierdoor hebben de kinderen een onvergetelijke, avontuurlijke dag beleefd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *