JE KIND NAAR DE BSO ONTZORGT

Iedereen die een gezin heeft en een baan weet hoe moeilijk het kan zijn om ouderschap en werk te combineren. Op elk vlak 100% beschikbaar te zijn en van jezelf te geven is een onmogelijke opgave. In de praktijk kan dit zorgen voor uitdagingen en praktische problemen.

Soms zijn er gewoonweg geen opa’s en oma’s die de opvang van hun kleinkinderen op zich kunnen of willen nemen. Daarom kunnen ouders beslissen om hun kroost een aantal dagen of dagdelen per week bij een opvang onder te brengen. Dit kan zijn bij een kinderdagverblijf, of dagopvang.

Kinderopvang centra bestaan om te ontzorgen en om zekerheid en flexibiliteit te bieden aan ouders en verzorgers die naast hun gezin een baan hebben. Je wilt graag zekerheid hebben dat jouw kind goed wordt opgevangen en een leuke dag beleeft, zodat jij je op je werk kunt concentreren.

DE KINDEROPVANG

Hoewel het tegenwoordig wel mogelijk is om te kiezen voor het afnemen van hele; of  halve dagen opvang voor je kind, is het vaak nog steeds lastig voor werkende ouders om eigen werktijd aan te passen aan thuiskomst van hun kind. Dus heb je een voltijd baan als ouder of verzorger, dan is er ook de mogelijkheid om je kind naar een Buitenschoolse opvang (BSO) te brengen. Want laten we eerlijk zijn, nog steeds biedt niet elke werkgever of type werk de mogelijkheid flexibel te zijn in werktijden.

Topkids is een van de vele kinderopvang centra die verschillende opvangpakketten biedt, die afgestemd kunnen worden op jouw persoonlijke situatie. Zo kun je regelen dat jouw kind opvang heeft wanneer het jou uitkomt. Tevens wordt de zorg en het programma afgestemd op de leeftijd van je kind.

Daarentegen kunnen niet alle ouders en verzorgers zich de kosten van kinderopvang veroorloven. Daarom is het verstandig om te checken of het kindercentrum of de BSO waar jouw kind wordt opgevangen geregistreerd staat in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Want dan heb je mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. 

Vind een BSO in Soest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *