Positieve effecten van buitenspelen

buitenspelen

Tegenwoordig spelen kinderen minder buiten dan tien jaar geleden. Waarschijnlijk komt dit doordat steeds meer kinderen op jonge leeftijd een iPad krijgen. Waarom is buitenspelen nou goed voor je kind? In deze blog vertellen wij je waarom het belangrijk is om je kinderen te stimuleren om toch naar buiten te gaan. Laat je kind natuurlijk spelen

De motoriek en weerstand

Het overal op willen klimmen en klauteren is goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Lekker hutten bouwen en verstoppertje spelen voor een kind is het geweldig om te doen. Hierdoor ontwikkelen kinderen ook nog eens hun spieren. Naast het ontwikkelen van spieren maakt je kind tijdens het buitenspelen ook vitamine D aan. Dit hebben kinderen nodig voor hun weerstand, botten en een goed gebit. Ook is de kans op ziek worden kleiner wanneer je kind regelmatig buiten speelt. Buitenspelen is dus erg goed voor de gezondheid. 

Sociale ontwikkeling

Buitenspelen bevorderd de sociale ontwikkeling van kinderen. Door buiten te spelen komen ze in contact met andere kinderen. Door het samen spelen kan je kind vrienden maken en leren over sociale situaties. Bijvoorbeeld op je beurt wachten bij de glijbaan in de speeltuin. Het maken van vrienden is ook een goede reden voor kinderen om naar buiten te gaan.

Hoe stimuleer je een kind om buiten te spelen?

Tegenwoordig zijn veel kinderen moeilijk naar buiten te krijgen. Dit is natuurlijk zonde want buitenspelen levert kinderen veel positieve effecten op. Om je kind meer naar buiten te krijgen is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Ga zelf wat vaker naar buiten en beloon je kind wanneer die dat ook doet.

Ook scholen kunnen hier natuurlijk aan meewerken, bekijk hieronder enkele gerelateerde links: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *