Tips om je peuter succesvol zindelijk te maken

oefenbroekje kopen

Een peuter succesvol zindelijk maken is in deze tijd veel makkelijker dan pakweg 50 jaren geleden. Door de jaren heen is het gedrag van peuters hetzelfde gebleven maar, de hulpmiddelen zijn er flink op vooruitgegaan.

Orde en regelmaat

Wat kleintjes vooral nodig hebben om zindelijk te worden is structuur. Vaste potmomentjes zullen beter en sneller helpen dan wanneer ze random op een potje gezet worden. Wanneer je een vast stramien creëert zal je peuter sneller doorhebben wanneer van hem of haar verwacht wordt dat ze een plasje doen. Een kind op een kinderstoel met potje zetten tijdens het eten is geen goed idee. Zo kweken ze de gewoonte aan om, telkens het eten op tafel staat, naar het toilet te moeten rennen.

oefenbroekje kopen

Oefenbroekjes

Eén van de meest makkelijke manieren om een peuter succesvol zindelijk te maken is door een oefenbroekje kopen. In tegenstelling tot luiers kunnen deze gewoon in de wasmachine en dus hergebruikt worden. Vanaf het moment dat je je peuter niet meer in een luier laat rondlopen, kunnen deze broekjes een oplossing zijn. Ze vangen, bij ongelukjes, meer plas op dan een gewoon katoenen onderbroekje. De speciale absorptielaag houdt urine vast zodat je peuter wel voelt dat hij een nat broekje heeft maar het dringt niet door naar de bovenkleding. Dit scheelt je een hoop aan wasgoed. Door de elastieken boord en de pasvorm is het aan- en uittrekken veel makkelijker dan wanneer je pampers gebruikt. Dit is vooral handig wanneer het snel moet gaan.

Prettige prints

Wanneer de tijd van witte wegwerpluiers voorbij is, is het tijd voor gekleurde oefenbroekjes met leuke en kleurige prints. Grappige dino’s, spelende varkentjes of koetjes in de wei; alle broekjes zijn voorzien van aantrekkelijke prints. Of je peuter een jongetje of een meisje is, voor elk geslacht is er wel een passend broekje te vinden. Hen zelf laten kiezen zal hen stimuleren om droog te blijven zodat ze de leuke broekjes niet te snel moeten verversen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *