Verhuizen van de Randstad naar het Oosten

In deze blog zal ik jou uitleggen waarom ik ben verhuisd van de Randstad naar het Oosten van het land. Mijn man Han had een goedbetaalde baan bij een grote verzekeringsmaatschappij, onze dochters Démi en Ángelina waren net klaar met de middelbare school in Amsterdam en we leken gelukkig op onze stek. Toch was de Randstad voor ons te druk; we woonden klein, te veel prikkels en een steeds harder wordende wereld. We besloten te verhuizen naar het Oosten.

Mooie dorpjes

Wie aan het Oosten denkt, denkt al snel aan Enschede, Almelo en Assen. Natuurlijk zijn dit de mooie steden, maar voor ons niet de reden om te verhuizen aangezien deze steden ook enorm druk zijn. Wij hebben huizen bekeken in Haaksbergen, Tubbergen en Dwingeloo. De reden dat wij gekozen hebben voor Haaksbergen? Heel simpel. Voor onze oudste dochter Démi, die zwanger is van haar eerste kindje, zochten we een kinderopvang in Haaksbergen en mijn man wilde graag werken in Enschede. Zo kwamen we uit in Haaksbergen. 

Tip: Columbus Junior heeft meerdere vestigingen in het Oosten van Nederland. Mocht jij toch niet naar Haaksbergen willen verhuizen, dan zijn er nog genoeg mooie dorpen waar jij deze fantastische kinderopvang kan vinden.

Wat een rust …

De eerste paar weken en maanden merkten we al gelijk een verschil. Mijn man heeft helemaal zijn draai gevonden op het werk, maar vooral ‘s avonds is hij een ander persoon geworden. Waar hij in Amsterdam altijd gehaast was, tot laat in de avond moest overwerken is dat bij zijn nieuwe werkgever anders. Ook hebben we veel meer contact met de buurt en gaan we geregeld uit eten met de buren. Het sociale leven is heel anders en ik durf zelfs te spreken van sociale controle (op een zeer positieve manier).

Wij gaan nooit meer terug! Kom jij ook richting het mooie Twente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *