Verzorg het gebit van je kind goed

kindertandarts amsterdam

Periodiek langsgaan bij de kindertandarts Amsterdam is altijd goed voor je kinderen, tijdens een controle wordt er gekeken op eventuele problemen met het gebit. Je kunt direct al je vragen stellen, en je krijgt goede informatie waarom bepaalde behandelingen nodig zijn bij je kind. Om te controleren of er geen problemen zijn bij de tanden of kiezen worden er röntgenfoto’s gemaakt, dit gebeurd een keer per twee jaar. Zijn er eerder problemen dan worden de foto’s eerder gemaakt, dit om de oorzaak van de problemen te achterhalen. Naast het controleren van het gebit worden ook de lippen en wangen bekeken op eventuele problemen.

kindertandarts amsterdam

Wat doet de tandarts tijdens een controle?

Tijdens de halfjaarlijkse controle wordt er gekeken of er problemen zijn bij tanden of kiezen, of dat er gaatjes zijn. Deze worden dan direct gevuld, of als er meer moet worden gedaan dan maakt kindertandarts Amsterdam een behandelplan om latere problemen te voorkomen. Ga altijd met je kind naar de tandarts, denk je te gaan alleen bij problemen dan heb je grote kans dat je er te laat bij bent indien er een probleem optreedt. Beter voorkomen als genezen, en het bespaart je kind een hoop ellende voor later. 

kindertandarts amsterdam

Wat kun je doen tegen tandpijn bij kinderen

Heeft je kind pijn in zijn mond en denk je dat dit komt door een gaatje of een ander probleem? Het is raadzaam om dan contact op te nemen met kindertandarts Amsterdam, zij kunnen kijken wat er precies aan de hand is en een diagnose stellen. Natuurlijk kun je zelf ook rekening houden met het gebit van je kind, tanden poetsen moet je doen met een zachte borstel en niet te hard poetsen. Is je kind onder de tien, poets dan nog even na zodat je zeker weet dat het gebit goed gepoetst is. Poets per keer twee minuten en doe dit twee keer per dag, in de ochtend en voor het slapen gaan.