Wasbare luiers kopen: zo ben je goed voorbereid

Wasbare luiers kopen heeft erg veel voordelen ten opzichte van wegwerpluiers. Veel ouders willen daarom ook steeds vaker een wasbare luier kopen. Een wasbare luier werkt echter net iets anders dan een wegwerpluier. Je zult je dus goed moeten voorbereiden zodat alles soepel verloopt zodra je ze echt wilt gaan gebruiken. Hier lees je hoe jij je goed kunt voorbereiden op wasbare luiers

Wasbare luiers kopen is een investering

Houd er rekening mee dat wasbare luiers een kleine investering zijn. Wegwerpluiers zijn per stuk niet zo heel duur, maar deze prijs moet je telkens opnieuw betalen. Bij wasbare luiers betaal je een hogere prijs in het begin. Het voordeel is dan dat je verder geen kosten meer hebt aan de luiers. Je zult dus wel een hoger bedrag apart moeten zetten voor de luiers.

Verschillende soorten wasbare luiers kopen

Er zijn verschillende soorten wasbare luiers te koop. Er zijn bijvoorbeeld luiers die bestaan uit twee delen. Dit zijn een basis luier en een broekje. Er zijn ook luiers die maar uit een onderdeel bestaan. Iedere soort luier heeft zijn voor- en nadelen. Het is dus belangrijk om je goed in te lezen in welke wasbare luiers je wilt kopen. Het is ook mogelijk om verschillende soorten luiers te kopen en deze allemaal uit te proberen. Wanneer je een fijn model vindt, kun je hier een voorraadje van inslaan.

Waszakken aanschaffen

Wanneer je exclusief gebruik wilt gaan maken van wasbare luiers, zul je deze ook gaan gebruiken wanneer je niet thuis bent. Het is dan erg handig om een speciale waszak te kopen. Hierin doe je de vuile luier wanneer je onderweg bent. Deze waszakken zijn waterdicht en luchtdicht waardoor er geen geurtjes uitkomen. Wanneer je weer thuis bent, kun je de waszak legen in de wasmachine. Het aanschaffen van zo’n waszak maakt het gebruik van wasbare luiers een stuk eenvoudiger.

Extra wassen?

Wanneer je wasbare luiers wilt kopen, zul je misschien denken dat je heel veel extra moet wassen. In de praktijk valt dit eigenlijk reuze mee. Het is namelijk niet nodig om aparte wasjes te draaien voor de luiers. Deze kunnen gewoon gewassen worden met de rest van de was. Doordat de luiers natuurlijk ook erg klein zijn, kunnen er veel tegelijk gewassen worden. Zorg er wel voor dat je regelmatig wast zodat je altijd genoeg schone luiers hebt. Wanneer je een grote voorraad aan wasbare luiers gaat kopen, is dit geen probleem meer.

Waar wasbare luiers kopen?

Wasbare luiers kopen zijn vaak moeilijker te vinden dan wegwerpluiers. Het voordeel is dat je maar een keer luiers hoeft te kopen en je er daarna geen zorgen meer over hoeft te maken. Op de website van Billenboetiek kun je veel verschillende soorten vinden, waaronder een proefpakket wasbare luiers. Deze luiers komen ook nog eens in hele leuke kleuren en patronen. Hierdoor wordt het verschonen van een baby ook nog eens een stuk leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *